top of page

Landelijk Coördinator Mediation in Strafzaken neemt afscheid

Bijgewerkt op: 1 mei 2022

Judith Uitermark neemt na zeven jaar afscheid van haar functie als Landelijk Coördinator Mediation in Strafzaken. Deze functie bekleedde zij naast haar werkzaamheden als rechter. “Het is na zeven jaar tijd om de bakens te verzetten en mij weer volledig te gaan richten op het werk in de rechtbank” zegt zij in haar afscheidsbericht. Terugkijkend op de afgelopen zeven jaar zegt Judith Uitermark: “Herstelrecht is mede door onze gezamenlijke inspanningen niet meer weg te denken en is groeiende, waarbij MiS een duidelijke en stabiele plaats in beleid en praktijk heeft.”

De VMSZ heeft de samenwerking met Judith als Landelijk Coördinator als heel prettig ervaren, in het bijzonder het gedeelde enthousiasme voor MiS als nieuwe loot aan de strafrechtelijke stam. Nu MiS inderdaad niet meer weg te denken is, mag niet vergeten worden dat de realisatie ervan voor een groot gedeelte te danken is aan het doorzettingsvermogen van Judith, die deze interventie met elegante doortastendheid naar de haven loodste.

De VMSZ is Judith Uitermark ook dank verschuldigd voor haar betrokkenheid bij ons als mediators in strafzaken, voor uitvoeringsperikelen konden wij altijd op welwillend gehoor rekenen.

Wij wensen Judith alle goeds voor de toekomst, en zien uit naar een prettige samenwerking met haar opvolger.Comments


bottom of page