top of page

VMSZ op MfN Congres 24 november 2023

De VMSZ verzorgt op het MfN congres van 24 november 2023 de workshop

Mediation in strafzaken: een waardevolle bijdrage voor traumaverwerking

Ingrijpende ervaringen kunnen diepe impact hebben en mensen niet alleen lichamelijk maar ook psychisch verwonden. Zo’n psychische verwonding wordt ook wel (psycho)trauma genoemd. Of iemand trauma ontwikkelt, hangt onder andere af van de aard en intensiteit van de ervaring, en ook van nazorg en sociale steun achteraf.

Mediation in strafzaken is een intensieve korte interventie waarin twee gespecialiseerde mediators het gesprek tussen verdachte en slachtoffer begeleiden om het gebeurde met en naar elkaar uit te bespreken en na te gaan wat nodig is om emotionele, materiële en lichamelijke schade te herstellen. Deze confrontatie kan voor slachtoffers bijdragen aan het verminderen van onder andere angstgevoelens en een closure. Voor verdachten kan het onder meer bijdragen aan herstel en – blijkt uit onderzoek – de kans op recidive verlagen.

Leer wat trauma is en hoe het kan ontstaan, welke impact dit op iemand kan hebben en hoe mediation in strafzaken een belangrijke bijdrage kan leveren aan het verwerkingsproces voor zowel slachtoffer, als verdachte/dader. Rebecca Leeuwenberg, MfN-register rechtbank mediator in strafzaken, bestuurslid VMSZ Anne Marsman, psycholoog, initiatiefnemer van Traumanet.nl, trainer Trauma Company

De inschrijving is geopend: https://mediationcongres.nl/
Comentários


bottom of page